Zamieszczone przez wojwal
Stream, wprowadzenie w błąd i domaganie się wymiany.?
Zwiń
X
-
Stream, wprowadzenie w błąd i domaganie się wymiany.?
Witam, nie powiem bo radio jak na moje ucho gra dobrze, tylko mam jeden bardzo istotny problem (mowa oczywiście o radiu Stream) , w salonie w trakcie zamawiania nie zostałem poinformowany że to stream a nie stream mp3 , pani ex-pedientka pokazała mi to radio w katalogu skody octavii II i tam są modele (nie pamiętam jak miało to najsłabsze) , potem stream mp3 , potem audience a na końcu chyba nawigacja, pani wskazała na stream MP3 , i co.? i dostałem zwykłego stream'a x| ... Powinienem się ubiegać o wymianę.?Octavia II 1.9 TDi Ambiente , krajowa ; )
-
-
Mazzutu, Pewny jestes, ze nie masz odtwarzania MP3. Od jakiegos juz czasu kazdy Stream odtwarza MP3, moze nie masz Streama a Melody i tu rzeczywiscie jesli nie ma wejscia AUX to nie bedzie odtwarzac MP3.
Kiedys bylo tak, ze tylko Audience odtwarzalo MP3, a Stream nie i chyba od roku modelowego 2007 Stream tez ma MP3
Komentarz
-
-
Myk z zamawianiem STREAM-a polega na tym, że dla Classic-a i Ambiente jest to opcja ( trzeba dopłacić ). W katalogu/cenniku dopłata do STREAM-a wynosi 1600 pln ( jest to wersja z MP3 ), jest jednak pewne ALE... Jeśli samochód będzie dopiero produkowany to fabryka dołoży STREAM-a z MP3 i wszystko jest OK. Jeśli jednak samochód jest już wyprodukowany ( a tak jest zazwyczaj ), to radio dokłada dealer i wtedy za 1600 pln dostajesz zwykłego STREAM-a ( bez MP3 ); żeby mieć z MP3 trzeba by zapłacić 1900 pln. Jeśli się skapniesz przy zamawianiu to zazwyczaj można się dogadać ( rabacik 300 pln itp, bo jak nie to rezygnujesz... ), jak po odbiorze to chyba "po ptakach" :cry: ...
Wszystko przez to że cena w katalogu ( z MP3 ) i u Dealera ( bez MP3 ) jest taka sama: 1600 pln i przy odbiorze jest zonk :x :cry:
BTW jeśli masz OII 1,9 TDI to chyba nie silnik ALH ( chyba że się myle )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stysiekZamieszczone przez kowal 2002BTW jeśli masz OII 1,9 TDI to chyba nie silnik ALHJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Myk z zamawianiem STREAM-a polega na tym, że dla Classic-a i Ambiente jest to opcja ( trzeba dopłacić ). W katalogu/cenniku dopłata do STREAM-a wynosi 1600 pln ( jest to wersja z MP3 ), jest jednak pewne ALE... Jeśli samochód będzie dopiero produkowany to fabryka dołoży STREAM-a z MP3 i wszystko jest OK. Jeśli jednak samochód jest już wyprodukowany ( a tak jest zazwyczaj ), to radio dokłada dealer i wtedy za 1600 pln dostajesz zwykłego STREAM-a ( bez MP3 ); żeby mieć z MP3 trzeba by zapłacić 1900 pln. Jeśli się skapniesz przy zamawianiu to zazwyczaj można się dogadać ( rabacik 300 pln itp, bo jak nie to rezygnujesz... ), jak po odbiorze to chyba "po ptakach" :cry: ...
Wszystko przez to że cena w katalogu ( z MP3 ) i u Dealera ( bez MP3 ) jest taka sama: 1600 pln i przy odbiorze jest zonk :x :cry:
BTW jeśli masz OII 1,9 TDI to chyba nie silnik ALH ( chyba że się myle )...
Odbieralem autko 22.XII - Stream MP3 byl dokladany w salonie. Cena 1600. Bez "rabacikow"
Mam przy okazji pytanie - czy z niego mozna gdzies wyprowadzic zlacze AUX dla odtwarzacza mp3? Pytam bardziej z ciekawosci niz z checi instalowania - widzialem w ustawieniach radia, ze jest wlacz/wylacz AUX.Marceli
----------------------------------
1: OCTAVIA II COMBI 1.6 MPI
2. PT Cruiser 2.2 CRD Limited Edition
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasMarceli, pierwsze jak masz minta i nie zawiałeś w fabryce radia to dali ci takie jakie mieli na magazynie auxa możesz zamontować sobie gdzie chcesz np w schowku.
jak masz silnik 1.6 MPi to ni jak za cholere nie będzie to 1.8t AUM który jest z O1 a taki podałeś w profilu
2. Ten... 1.8t AUM - jak by to powiedziec: nie podchodze to tematu fanatycznie. Bylo pole wyboru to wybralem intuicyjnie... Mam sie rzucic teraz z mostu czy pozwolic rozstrzelac z armat? Jak zakladalem konto na OCP to zamawialem inny samochod (hatchback) a finalnie mam co innego (combi). I co teraz? Mam skasowac konto czy prosic admina o permanetnego bana? Zreszta w stopce mam wpisany silnik...
[ Dodano: Pią 28 Gru, 07 18:22 ]
Zamieszczone przez shadoWejście AUX. Możesz podpiąć, pytanie czy będziesz w ogóle z tego korzystał. Mnie się jeszcze to nie zdarzyło ani raz. Większy sens miało by gniazdo USB jak to jest w Kia cee'd.
Marceli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcelijak juz napisalem wczesniej - nie zamierzam montowac AUXa - pytam z ciekawosci. Dzwiek jest tragiczny. Po co podpinac odtwarzacz mp3 skoro mozna odtworzyc w lepszej jakosci mp3 z plyty...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoZamieszczone przez Marcelijak juz napisalem wczesniej - nie zamierzam montowac AUXa - pytam z ciekawosci. Dzwiek jest tragiczny. Po co podpinac odtwarzacz mp3 skoro mozna odtworzyc w lepszej jakosci mp3 z plyty...
Marceli
Komentarz
-
Komentarz